fredag 31. mars 2017

Ruskepose



Dette ble en bursdgagsgave til ei som nylig har flyttet inn i nytt hus og har fått seg eget hobbyrom! Da trenger man litt stæsj som kan pynte opp, derfor sydde jeg en ruskepose.
 Den er fin både når man syr og scrapper og er lett å flytte med seg rundt! Nåleputen er fylt med sand og holder koppen på plass på bordkanten. Det kan også være lurt å sette på litt antisklibelegg på undersiden for å holde den bedre på plass. 
Stoffet er fra Tilda - serien og mønsteret har jeg funnet på nett!

Nå er det snart helg igjen! 
Tida går fort og påskeferien nærmer seg!
Det skal bli deilig med noen dager fri til late dager i sola (forhåpentligvis) og litt kavlitetstid med symaskina. (samt en god del lesing til eksamen, men det tenker vi ikke så mye på...)

fredag 24. mars 2017

Bursdagssøm og Norlin lue.

Det går mye i symaskinsøm her om dagen! Og da gammeltantes lille gull-knupp fylte ett år var det en glimrende anledning til å la symaskina få kjøre seg litt!

En sommerbody etter mønster fra Brindille & Twig ble til. 
Stoffet er kjøpt på Stoffdronning.


En lue ble det også! 
Herlige stoffer fra Trådsnella. 
Lilla traktorer må man ha, når man er halvt østerdøl!
 Lue mønsteret er fra Norlin. 


Nå er det snart helg og vi satser på sol og deilig avslapning på hytta denne helgen!

Ha en super helg!



tirsdag 21. mars 2017

Ett år! Hurra!



♥HURRA♥
Familiens lille sjarmør, min grandnevø, fyller ett år i dag og da måtte jo gammeltante lage ett kort!


Motivet er et stempel fra LA-LA land og er fargelagt med Copics. Arkene er fra Maja Design sin serie Vintage Romance. 

Kortet er laget som et staffelikort og er en lift av et tidligere kort som jeg laget på kurs med Kjersti Volla for en stund siden!  


Siden mamman også nettopp hadde bursdag ble det et lite C&S kort til henne, laget av rester fra det andre kortet. Litt dårlig bilde så fargene kommer ikke så godt frem, men de er så nydelige disse arkene fra Maja!
Bursdagen ble feiret i helgen med pølser og kaker og masse kos!
♥♥♥



søndag 19. mars 2017

SY-gal

Jeg må innrømme det, jeg har fått dilla! Jeg har rett og slett blitt SYgal! Jeg klarer rett og slett ikke å tenke på noe annet (nesten da) enn hva jeg skal sy og hvilke stoffer jeg kan bruke neste gang! Jeg tråler nettbutikker, blogger, pinterest, facebook grupper, instagram og syblader på jakt etter stoffer, mønstre og inspirasjon! Jeg sniker meg inn på nettet når jeg sitter på do på jobb på jakt etter nye mønstre og drømmer om stoff design om natta! Jeg tror jeg er blitt sprøyte, hakke gal!


Men det roer seg vel etterhvert, det pleier å gjøre det. Jeg er nemlig sånn at jeg blir veldig oppslukt i nye ting sånn med en gang og så roer det seg litt etterhvert. Å sy har jo vært en stor del av livet mitt før og ved, siden av scrappingen, men da har det vært lappe søm, og små Tilda dukker med klær.  Men nå er det søm av klær som ha tatt litt av her. Det er så gøy og lære nye ting. Og lære, det må man, for det å forstå mønstre er en vitenskap for en som aldri har vært borti sånne typer mønstre før. Og akkurat som i strikking og hekling er det alltid noe som står mellom linjene, som man bare skal forstå uten at det står skrevet! Og tiden flyr! Bikkja snorker på teppet sitt og husets øvrige beboere har tatt kvelden for lengst, men jeg klarer ikke å slippe

Her er en bukse og en genser jeg har sydd. Langt fra perfekt, men det er en begynnelse.

Både mønster og stoff til genseren er fra Stoff og stil.


Bukse mønster fra Helt spesiell, Sy til liten og stor. 


Får håpe mottakeren ikke er så nøye på om alle sømmer er like rette, og alt er helt perfekt. 

:o)