søndag 31. juli 2011

Moms...

Det er rart hvordan det å måtte gjøre noe setter igang lysten til å gjøre...alt annet...! Det har seg nemlig sånn at 1. august er fristen for å sende inn søknad om momskompensasjon, og når man sitter som kasserer for ett lag eller en forening, og i tillegg har utsatt dette hele sommeren, hjelper det ikke at man har ferie aldri så mye, man må til pers, siden 1.august nærmer seg faretruende! Men så er det bare det faktum da at dette man gjøre, aldri er særlig spennende, og ting som i utgangspunktet ikke var såå spennende, blir veldig fristende. Snodig...Og siden "kontoret" mitt igrunn går i ett med hobbyrommet, er det fort gjort og la seg friste.


Første forsøk på momssøknaden var i går morges. Da fikk jeg fargelagt en del stempeltrykk av de nye, flotte stemplene jeg fikk fra Lilyofthevalley her om dagen, siden ble det litt soling på verandaen og bingokomite...(hurra..) I dag gikk jeg besluttsomt ned for å ordne dette og bli ferdig med det...Det resulterte i at jeg fikk lappet to av mine gamle ola bukser og reparert to gensere som gutta hadde ødelagt, og som har ligget her siden i vinter en gang, før det ble en tur på stranda!

Etter strandturen, bestemte jeg meg for at nå skal det skje, meen siden jeg hadde scrappeutstyr liggende over hele pulten min satte jeg meg ned i godstolen jeg har på hobbyrommet mitt. Men det var litt kronglete og balansere pc, permer og regnskap på fanget og jeg begynte å tenke på at jeg skulle hatt en fotskammel som jeg kunne legge bena på! Jeg kjøpte en skammel i vinter som jeg mente å trekke om og male, men da jeg hadde malt den, skulle jeg ikke bruke den der jeg mente likvel, så da ble den bare stående. Og siden jeg fortsatt hadde en gammel olabukse liggende som det slettes ikke var håp for lenger, klipte jeg den like gjerne opp og i bite for å bruke til trekk. Har lenge hatt lyst til å forsøke å sy i rufsteteknikk, så det ble ett forsøk på det, men siden vaskemaskina vår takket for seg igår, fikk jeg  ikke vasket det etter at jeg sydde det sammen, så rufsene ble ikke helt rufsete (!) for å si det sånn.Og bena på krakken var vriene og få på plass siden maleren hadde sølt noe veldig og de dessuten hadde sprekt (sprukket?) i skjøten, men jeg fikk det da på plass. Godstolen ble inntatt, denne gang med bena på krakken, og, tro det eller ei, momskompensasjonssøknad er endelig sendt! Jammen effektivt med sånne frister man bare  holde gitt...;o)

Litt "shabby chic" stil her, eller kanskje litt mer country stil. Ikke vet jeg, men den er god å ha bena på iallefall!


Måtte bare legge ved bildet av en god venn...Symaskina by night.



Men nå er det natta her. Jeg skal legge meg med god samvittighet for momssøknader iallefall!

lørdag 30. juli 2011

Hurra


Jeg rydder og rydder på "hobbyrommet" mitt, sorterer og ordner, lager merkelapper og setter inn bokser,men nå begynner det jammen å bli litt orden der også sånn at jeg finner fram blant scrappeutstyr, heklegarn, sysaker og metervis med lappestoffer! Men innimellom må jeg jo bruke dette utstyret litt også da (og da blir det jo rotet igjen med en gang, for jeg strør rundt meg når jeg holder på...!) så her kommer ett lite kort jeg laget en dag i ferien her. Greit å ha noen liggende på lur, om det plutselig skulle dukke opp en bursdag:o)
Posted by Picasa

Gutulia Nasjonalpark

Gutulia



Torsdag tok vi turen til Gutulia. Dette er ei setegrend som ligger i Gutulia nasjonalpark i Engerdal kommune Her kan man vandre rundt i en av de sjeldne urskogene som er i Norge, nyte synet av de gamle, flotte seterhusene og kose seg med nystekte vafler og glovarm kaffe man får kjøpt av den koselige "budeia" (heter det budeia når man ikke har noen dyr å passe på, bare en masse sultne turister...?Det går vel egentlig litt ut på det samme...;) på setervollen. En liten perle, som ligger ca 2-3 km fra bilvei og man må gå til fots eller ta båt over Gutulisjøen for å komme dit. I tillegg hadde vi flott solvær denne dagen, med bare EN regnbyge på turen, så vi hadde en kjempefin tur!
Gamle, flotte hus, med masse historie.
Kunne vært morsomt å hørt noen av historiene til disse gamle husene.

 


Blir så fasinert av fargene i treverket på disse gamle husene! Flott hva!?



Urskog, urørt av menneskehender, skogsmaskiner og andre tekniske maskiner.
Det er absolutt verdt ett besøk. Vi koste oss iallefall veldig og som en bonus, om man kan kalle det for det, kan man se masse rein på bilveien når man kjører dit. Til og med en egen "parkeringsvaktrein" var der, men han stakk før vi fikk tatt bilde av han;o) Har du lyst til å lese mer om Engerdal kommune og Gutulia nasjonalpark kan du lese om det her .

tirsdag 26. juli 2011

Hilsen fra "vaktmester'n" i drivhuset...

Det blomstrer og gror i drivhuset! Han har sin fulle hyre om dagen vaktmestern, med å passe på at alle blomstene og de små baby agurkene og baby tomatene har det bra!


Litt liten tekst på bildet der..."En agurk har allerede vokst seg ganske stor og skal snart prøvesmakes...."









Små søte chilliblomster, eller var det egentlig paprika...? Lurer på hvem som tør å prøvesmake?
Ellers er det stille og rolig om dagen. Vi forsøker så godt vi kan og komme oss etter sjokket, og ta inn over oss denne forferdelige tragedien. Ikke så lett for barn å skjønne at noe slikt faktisk kan skje, vanskelig nok for oss voksne det. Men samtidig må verden gå videre.

Og lykken over å kunne fylle huset med glade, støyende ungdommer er ekstra stor om dagen.






lørdag 23. juli 2011

Tenner ett lys i kveld

Mine tanker går til alle de som er rammet av tragedien i Oslo og på Utøya

tirsdag 19. juli 2011

Sommer, hvor er du?

Ser ut som om denne sommeren lar vente på seg...Selv om vi har hatt en del greit vær og fått holdt på mye ute, savnes de skikkelig varme soldagene da man kan dra og bade, bli solbrent bakerst på ryggen (på det stedet der man ikke kommer til med solkrem, og er altfor sta til å spørre noen om hjelp...)og sitte ute til langt på kveld. Så da må man finne på noen innendørsaktiviteter sånn at man ikke skal bli helt sløv og humøret deretter. Derfor dro vi en tur til "badeland" på Raddisson Blue. Jeg pakka med meg en god bok,  ukeblad, frukt,(og biittelitt sjokolade) vann på flaske, hekling samt badetøy for å holde ut i noen timer, med tre vannelskende unger, men sannelig fikk tålmodigheten min seg en skikkelig prøvelse. Puh!  Vann er gøy!

Bildet er fra Raddisson Blue sin hjemmeside. Hærlig blått vann! (Og når man holder for nesen og ser bare litt med det en øyet kan man nesten tenke seg at man er på en deilig strand i Hellas...;o))

Unga var iallefall strålende fornøyd med dagen, og det er jo tross alt det viktigste!


lørdag 16. juli 2011

Et godt stykke arbeid

I dag har vi jammen fått gjort et godt stykke arbeid! Heller lagt i hele drivhuset og utenfor inngangspartiet. Ble så fint!

Ser ganske koselig ut egentlig!



Også det flotte bordet mitt da. Der troner også vaktmester'n!

I enden av drivhuset har vi laget et trau med jord som kan brukes til å så rett i bakken istedetfor i kasser eller potter.  
Sånn ser det ut inni. Tomater og litt annet til venstre og agurk til høyre.

Mannen i huset har også puslet med litt av hvert. (Når han ikke har hjulpet meg da vel og merke;o))
En del av den åpne plassen under verandaen er blitt bygget inn og han har satt på dører.

Tada! En liten bod med et bord hvor jeg kan stå og potte om planter og lignende, samt samle alt vi har av hageredskap. Boden har tett tak, så det som er her blir heller ikke vått.
Flott hva!?





Hele neste uke er det spådd bare regn :(  Men jeg fikk en pakke i posten fra Bikuben i dag, så jeg skal nok klare og finne på noe på en regnværsdag eller to! Men nå er det lørdagskveld på soffan som gjelder!

torsdag 14. juli 2011

Nye prosjekter...




Blir så fint altså!

Stadig nye ferie prosjekter her i huset. Dagen i dag begynte med at vi ryddet alt ut av drivhuset for å legge gulv der! Ett lass med grus ankom gårdsplassen i går kveld, og en bitte liten del av det har, ved min hjelp, i løpet av dagen havnet i drivhuset. Siden bar det avgårde til Byggmix for å kjøpe steinheller. Steinheller er utrolig tungt! Og selv om man er kvinnemenneske, BER man ikke nødvendigvis om hjelp, selv om den kjekke unge mannen sa at det var BARE å spørre en av gutta der ute. Man kan selvfølgelig TA I MOT hjelp om noen tilbyr seg, men BE om? NEI, ikke denne kvinnen her nei, så her sitter man da skakk og skjev, med en dundrende hodepine og ømme muskler etter å ha gjort ting man egentlig ikke greier. Utrolig glad for at handymannen i huset ganske så raskt skjønte alvoret da jeg kom hjem og fikk de ut av bilen og inn i drivhuset på 0 , niks!  Og fint blir det altså! Nå har alle plantene fått flytte hjem igjen, siden det var 0,0 grader her i natt og hadde det ikke vært for bitter erfaring og en aldri så liten varmovn, kunne det fort vært 0,0 planter igjen i dag tidlig. Sure greier midt i Juli altså! Så her er det ingen planter som får sove under åpen himmel iallefall!

Denne flotte dingsen er blitt montert på takvinduet i drivhuset og åpner og lukker vinduet helt på egen hånd! Snedig liten sak, altså!

Her er morgendagens prosjekt! Vanningsannlegg for drivhuset. Så kan vi kanskje få tatt oss en ferietur snart og :o)

I morgen blir det mer sjauing, for i løpet av kvelden (natta?) får vi kanskje noen tonn med jord, og en bitte liten del (men akk så stor i forhold til mine slitne muskler...) skal da inn i drivhuset, samt at man må driste seg ennå en gang på det tidligere nevnte Byggmix for å kjøpe flere heller siden det selvfølgelig ikke ble nok med de jeg slepte med meg hjem. *Sukk*.  Men solbrent på ryggen og med en dønnsliten kropp full av Sushi og kald hvitvin fortært i sola på verandaen, kan jeg være utrolig fornøyd med denne SOMMER dagen iallefall!

mandag 11. juli 2011

Sommer...

Mmmm, markjordbærene er snart modne... Liljene blomstrer...



Disse blomstrer også men hva de heter, det er jeg ikke sikker på ....men fine er de!Og jeg har ett myggstikk jeg kan klø på...


Det er sommer det!


lørdag 9. juli 2011

Dagens gjøremål...



Selv om man har ferie er det en del ting som MÅ gjøres. Og så er det en del ting man kan pusle med...de tingene er ofte mye hyggeligere og dermed lettere og sette igang med. Puslerier for dagen:




En stakkars sliten AloeVera plante skal få nytt liv.






Det samme skal en St.Paulia plante som standhaftig holder seg i live til tross for elendige oppvekstvilkår. Noen ganger tenker jeg at om det fantes et plantevern (a'la barnevern) ville de vært på døra mi for lenge siden og alle vinduskarmene mine ville vært tomme... Og til slutt skal jeg koke siste rest av multene fra noen år tilbake,og lage deilig multesyltetøy! Mmmm...Nam!




Av mindre morsomme ting står vasking av klær på programmet. Mange klær...sukk...



Heldigvis bruker vaskemaskina litt tid, så kan man gjøre noen morsomme ting innimellom...



God lørdag!

Ferie...





Så var den her da, endelig. Denne etterlengtede ferien. Deilig å våkne opp til en tom dag, som kan fylles med akkurat det du vil. Og samtidig vite at det du ikke får gjort i dag, kan du gjøre i morgen...eller i overimorgen...eller dagen etter der.Lange late dager...Gleder meg!


I går kveld ble det mammavalgt film i hjemmekinoen.


Noen ganger deilig med en film man har sett før, så kan man bare sløve seg igjennom. Men det pussige er at denne filmen jeg trodde jeg hadde sett så mange ganger, kan jeg ikke huske begynnelsen på. Bare hovedtrekkene i filmen husket jeg, antagelig en film jeg har sett på tv og begynt midt inni. Holdt meg våken gjennom hele filmen gjorde jeg også! det betyr som regel lite action! Jo mer action, jo bedre sover jeg....



Første dagen i ferien og jeg ønsket å sove leeenge, men litt før kl 8.00 var det ikke noe håp lenger. Da er det deilig å bare kunne sløve med en kopp kaffe og en ganske fersk feriebok i godstolen. Så satser jeg på at det blir litt sol utover dagen..Kaffemaskinen har fått seg en skikkelig vask på morgenen, klar til å gi meg mange deilige kopper med ferie-morras-kaffe.....



Og litt småkjeks til kaffen selvsagt, det må man jo ha når det er ferie....


GOD SOMMERFERIE! NYYYYT DEN!


tirsdag 5. juli 2011

En liten sommergave





I kveld ble det endelig tørket støv av symaskinen! Denne lille posen skal bli til en liten sommergave til en kollega som har vært grei og hjulpet meg når jeg har hatt små problemer i løpet av året som har gått. Det er egentlig nr to i rekken av forsøk på å sy flere slike og de er utrolig praktiske...tror jeg....






Posen er altså en bleiepose som man kan putte ett par bleier og en pakke med vaskeservietter i, når man skal på tur foreksempel.





Slik ser den ut når den er åpnet. Den kunne egentlig vært litt større, så jeg tror jeg skal forsøke å forstørre mønsteret litt. Siden babyene bare venter på å ploppe ut rundt meg på alle kanter, tenkte jeg at dette kunne være fine barselgaver. Oppskriften finner du her: http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/dipecase.html

Bare 3 dager igjen...



Snart ferietid. Jeg gleder meg veldig! Vi har ingen store reise-bort-planer, bare masse tid til å ordne og fikse i hagen og kose oss. Nå er nok det og ordne og fikse i hagen ett kapittel for seg selv, som fort kan ta sine fire uker med ferie alene, men pytt, tenker ikke på det nå.


Jeg drømmer heller om late dager ute i sola og pusling i hage og ikke minst i drivhuset...




Gulrøtter og reddikker trenger sårt litt stell...









Og skulle det regne har jeg alltids en UFO jeg kan sy ferdig...











...eller jeg kan lage noen kort til kommende begivenheter....




...mmmm og hekle litt kanskje...



...og en bunke bøker ligger bare og venter på at jeg skal begi meg inn i deres verden...kanskje med ett lite glass vin i hånden mens regnet trommer på taket i drivhuset...? Men aller helst i skyggen på en varm, sløv sommerdag...






Man kan jo drømme....men først må man stille klokken og opp og vekke sola i tre lange dager til!







Dejlige Danmark

Noen herlige, men slitsomme dager i danmark har vi hatt sammen med masse familie! Vi har vært i Legoland, sett på kuer, masse kuer, spist masse deilig mat og kost oss! Og jammen ble det ikke tid til litt shopping også. Det som er så flott med å ha lommekjente verter er at de vet hva slags butikker akkurat DU er ute etter, så da ble det jammen meg en liten tur innom en stoffbutikk!















Alle disse stoffene fikk lov til å bli med meg hjem....Lurer på hva de skal bli til? Har en plan for noen av dem :o)








På lørdag var var vi også på Det Blå Marked http://www.detblaamarked.dk/der fant vi jammen også noen skatter. Dette er et marked der folk leier en stand og kan selge ting. Det aller meste er brukte ting og er man heldig kan man altså finne en skikkelig skatt.










Dette skapet fikk lov til å bli med hjem til Norge. Her kan jeg putte enda flere skatter. Det skal bare pusses og males litt først.


















En liten, søt sukkerskål ble også med hjem i kofferten.






Men nå er det jobbing en uke før det er en etterlengtet Ferie!