fredag 19. august 2011

Innhøsting....Når tar man egentlig opp poteter....? Så mye til "gartner" er man altså så man ikke vet når man skal ta opp potetene man satte i vår engang. Ikke for det at jeg visste når jeg skulle sette dem heller, og det kom litt sånn brått på, av typen; "nei, se her har vi jammen en jordflekk, hva kan vi gjøre med den? Sette poteter kanskje?!" Hvorpå man rusler inn på kjøkkenet, tar opp kjøleskapsdøren og graver litt dypt i grønnsaksskuffen, fisker opp noen veeel gamle poteter med groer og putter dem i jorda! Og vips var man potetbonde liksom! Etter litt googling (hva gjorde bøndene før google kom???) fant jeg ut at jeg nok kunne vente litt til, men samtidig var det mulig å ta en prøvesmak. Så da ble det ut å grave poteter! Avlinga blir nok ikke stor, men det var utrolig gode poteter da! Og flere ligger i jorda og go-gjør seg! Gleder meg. Gulrøttene derimot har levd et litt stemoderlig liv, siden de dessverre ikke fikk plass i drivhuset og har nok ikke fått så mye vann de skulle ha, og den delen med prikling ble visst glemt og er blitt til litt mer sånn "tynning" i en skog med gulrotgress! Men så gode de er !

 Solbær rakk vi også så vidt å plukke mellom to regnskurer. Ingen stor avling der heller, men den største ever, siden busken ikke er mer enn noen år gammel. 1 liter med solbær i bollen og maaange i magen på de som plukket;o) Nå skal det bli syltetøykoking, og siden må vi øve oss på å like solbærsyltetøy....!
Nå er det helg og jeg og bikkja har huset for oss selv hele helga! Vi har mange planer, men kanskje ikke helt de samme planene hun og jeg tror jeg. Hun drømmer om laaaange turer på fjellet (det er jo slutt på båndtvangen i morgen må vite) mens jeg har masse nytt scrappestæsj jeg gjerne skulle prøvd ut, heklegarn som roper etter meg, masse hærlige jentefilmer i hylla....og en årsplan som må fullføres*sukk* Vi får se om vi kommer til enighet på noe vis. Vet jeg har noen tyggebein liggende, hun må da kunne bestikkes!


Ha en super fredagskveld og tuuusen takk for koselige kommentarer! Det er så hyggelig!
Klem

1 kommentar:

  1. Takk for koselig kommentar. Morro at du finner inspirasjon i bloggen min. Det er slike kommentarer som gjør at det er morro å blogge. Velommen som følger også.

    Masse fint i bloggen din også. Har bladd meg litt nedover og synes du er kjempeflink :-)

    God helg!

    SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar!