lørdag 30. juli 2011

Gutulia Nasjonalpark

GutuliaTorsdag tok vi turen til Gutulia. Dette er ei setegrend som ligger i Gutulia nasjonalpark i Engerdal kommune Her kan man vandre rundt i en av de sjeldne urskogene som er i Norge, nyte synet av de gamle, flotte seterhusene og kose seg med nystekte vafler og glovarm kaffe man får kjøpt av den koselige "budeia" (heter det budeia når man ikke har noen dyr å passe på, bare en masse sultne turister...?Det går vel egentlig litt ut på det samme...;) på setervollen. En liten perle, som ligger ca 2-3 km fra bilvei og man må gå til fots eller ta båt over Gutulisjøen for å komme dit. I tillegg hadde vi flott solvær denne dagen, med bare EN regnbyge på turen, så vi hadde en kjempefin tur!
Gamle, flotte hus, med masse historie.
Kunne vært morsomt å hørt noen av historiene til disse gamle husene.

 


Blir så fasinert av fargene i treverket på disse gamle husene! Flott hva!?Urskog, urørt av menneskehender, skogsmaskiner og andre tekniske maskiner.
Det er absolutt verdt ett besøk. Vi koste oss iallefall veldig og som en bonus, om man kan kalle det for det, kan man se masse rein på bilveien når man kjører dit. Til og med en egen "parkeringsvaktrein" var der, men han stakk før vi fikk tatt bilde av han;o) Har du lyst til å lese mer om Engerdal kommune og Gutulia nasjonalpark kan du lese om det her .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig om du legger igjen en kommentar!